Drapelul Publika TV a ajuns în satul cu şase maeştri în sport. Tricolorul este arborat şi la Răuţel VIDEO

Embed:

Campania „EU sunt Moldova” organizată de Publika TV a ajuns astăzi în satul Răuţel, raionul Făleşti. Şi aici echipa noastră a fost întâmpinată cu pâine şi sare de către localnicii care sunt mândri că păstrează tradiţiile aduse de strămoşi din Bucovina.

"Mă bucur că sunteţi aici. Oamenii de aici se mândresc cu acest meleag moldav. Sunt oameni muncitori şi iubesc Patria. Facem totul ca satul să arate frumos", spune primarul de Răuţel, Vasile Podrea. 

"Cuvântul drapel se asociază cu Imnul, Stema şi Patria, iar Patria înseamnă casa părintească şi satul natal. Sătenii noştri se trag din Bucovina şi au adus cu ei tradiţiile", spune o localnică. 

Pentru a demonstra că obiceiurile strămoşeşti sunt păstrate în acest sat al raionului Făleşti, înainte de a arbora drapelul, copiii îmbrăcaţi în straie naţionale au recitat poezii, au cântat şi au dansat Ciuleandra.

Sătenii mai spun că au tineri foarte deştepţi, dar care îşi caută norocul în Europa. Însă dorul de ţară este mai puternic şi îi face să revină în ţara lor. De asemenea, localnicii se mândresc că în acest sat sunt şase maeştri în sport, dar şi alţi luptători renumiţi. 

Până acum, echipa Publika TV a mers în raioanele Briceni, Edineţ, Ocniţa, Donduşeni şi Drochia. Campaniile Publika TV, "Arborează un drapel" şi "EU sunt Moldova", au devenit tradiţionale şi sunt unele dintre cele mai vii şi memorabile campanii din ţară. Scopul este de a dezvolta patriotismul şi mândria de a fi moldovean în sufletele oamenilor din Moldova, dar şi a celor de peste hotare. Publika TV va arbora în fiecare zi câte trei drapele în diferite localităţi ale Moldovei.

SPONSOR GENERAL: 

 

PARTENERI:

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu