DRAPEL DE UN KILOMETRU la Chișinău! TRICOLORUL URIAŞ a unit cinci intersecţii (FOTOREPORT)

Embed:

Un tricolor uriaș cu o lungime de un kilometru a fost întins astăzi în centrul Capitalei. Acesta a fost întins pe bulevardul Ștefan cel Mare de la strada sfatul Țării până pe strada Mihai Eminescu. Sute de oameni au marcat în acest fel Ziua Națională a României. Iar autorităţile au transmis un mesaj  de felicitare poporului român. 

Tricolorul imens are o lungime de un kilometru a fost adus din România și a fost cusut timp de două luni.

Oamenii spun că ziua de astăzi este plină de emoții și le dă o speranță că unirea se va produce în curând:

"Am venit aici să susținem ideea noastră de unire a poporului nostru care e un popor în întregime, român, de la Nistru până la Dunăre".

"Frumoase emoții și să ne ajute Dumnezeu, sperăm că în viața aceasta să se schimbe ceva spre bine".

"Eu sunt încântat să particip la evenimentul astă pentru că pentru mine are un înțeles național și spiritual și sunt bucuros să văd atâta lume".

"Este un eveniment important pentru românii de pretutindeni de aceea îi îndemn pe toți să ni să se alăture și să se solidarizeze".

"Este un eveniment foarte frumos interesant și așteptat. Avem speranțe că o să fie unirea, nu la anul astă, la anul viitor, dacă nu în 18 neapărat".

Ulterior, drapelul uriaș va fi tăiat în bucăți a câte zece metri fiecare și dăruit școlilor și liceelor din țară. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia "Onoare, Demnitate şi Patrie". Și autorităţile au transmis astăzi un mesaj de felicitare României.

"La mulţi ani, România. Le mulţumesc prietenilor de la Bucureşti pentru sprijin şi prietenie.Trebuie să-i asigurăm că Republica Moldova va fi şi mai departe consecventă obiectivului de integrare europeană", a declarat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Iar şeful statului, Nicolae Timofti i-a dresat o scrisoare omologului său Iohannis. Președintele a declarat că în ultimii ani relațiile dintre Republica Moldova și România au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă, în spiritul parteneriatului privilegiat bine stabilit. Comunitatea de valori, limbă și cultură, fortificată milenar, precum și susținerea necondiționată a parcursului european al Moldovei va constitui și mai departe un fundament temeinic pentru consolidarea și diversificarea, pe multiple planuri, a legăturilor dintre ambele state. 

Astăzi se împlinesc 98 de ani de la Marea Unire din anul 1918.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu