DRAMATIC! Ultimele clipe ale pilotului rus doborât în Siria (VIDEO)

Un pilot rus a fost ucis în Siria, sâmbătă, după ce avionul său SU-25 a fost doborât de rebeli în provincia Idlib. Un clip video postat pe Youtube surprinde momentele în care rebelii încearcă să îl lichideze pe pilot, scrie realitatea.net.

Aeronava SU-25 a fost doborâtă de un MANPAD, un sistem mobil antiaerian, într-o zonă contreolată de rebeli, în nord-vestul Siriei.

Tahrir al-Sham, un grup extremist cu legături cu Al-Nusra, filiala al-Qaida în Siria, a revendicat doborârea avionului, potrivit Reuters. Hayat Tahrir al-Sham este una dintre cele mai puternice grupări rebele din Siria, fiind de fapt o umbrelă pentru mai multe grupuri extremiste.

Ministerul rus al Apărării a precizat inițial că pilotul s-a catapultat și a ajuns în viață la sol, numai pentru a fi ucis de teroriști.

Luni, Moscova a precizat că pilotul ar fi murit după ce a detonat o grenadă pe care o avea asupra sa, în urma unui schimb de focuri cu rebelii.

Un clip video postat pe Youtube surprinde acest schimb de focuri și, puțin vizibil, fumul degajat de explozia unei grenade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu