DRAMA surorilor Haciaturian: Personalităţi și artiști din Rusia au semnat o petiţie prin care cer eliberarea fetelor

Cele trei surori Haciaturian, acuzate că şi-au ucis tatăl, sunt susţinute de artişti, politicieni şi oameni de rând din Rusia. Peste 35 de mii de persoane au semnat o petiţie prin care cer eliberarea fetelor Aureliei Dunduc, originară din regiunea transnistreană.

Oamenii au început acţiunea după ce magistraţii au decis în data de 14 iunie că surorile Haciaturian sunt vinovate de crimă şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Printre cei care au sărit în apărarea fetelor este renumita jurnalistă din Rusia, Ksenia Sobciak.

Ea a scris pe blogul ei de pe reţeaua Telegram că fetele care au fost supuse torturii, violenţei domestice şi sexuale ani la rând ar putea sta după gratii doar pentru că nu au mai vrut să fie bătute şi violate. Ea a cerut încetarea procesului împotriva surorilor Haciaturian.

Totodată, pe reţelele de socializare mai multe persoane au postat poze cu pancarte în mâini în care cer eliberarea fetelor. Cei care au semnat petiţia spun că vor ieşi în stradă dacă fetele nu vor fi eliberate. Surorile Haciaturian şi-au ucis tatăl anul trecut, în iulie. Ele spun că s-au apărat după ce bărbatul, aflat sub influenţa substanţelor narcotice, ar fi încercat să le atace cu un cuţit. Cea mai mică dintre fete, în vârstă de 17 ani, l-a înjunghiat pe Mihail Haciaturian.

Celelalte două fete l-au lovit în zona capului şi l-au stropit cu un spray lacrimogen.

CITEȘTE ȘI: DRAMA surorilor Haciaturian, acuzate că și-au ucis propriul tată. Comitetul de anchetă a cerut Curții de la Moscova eliberarea acestora

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu