Drama sud-coreeană "Pieta" a câştigat "Leul de aur"

Embed:

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia s-a încheiat noaptea trecută. Leul de aur pentru cel mai bun film din acest an a fost câştigat de drama sud-coreeană "Pieta". Decizia nu a luat pe nimeni prin surprindere, filmul regizorului Kim ki-Duk, fiind considerat favorit.

Filmul "Pieta", al cărui titlu se referă la faimoasa sculptură de Michelangelo, situată în Vatican, relatează povestea unui om, care şi-a cunoscut mama, care l-a abandonat la naştere. Întâlnirea îi schimbă viaţa.

Regizorul Kim Ki-duk, în vârstă de 51 de ani, este mereu prezent la festivalurile cinematografice europene. Cineastul a câştigat deja la Veneţia în 2004, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor cu pelicula "Bin-jip".

Anul acesta Leul de Argint i-a revenit regizorului american Paul Thomas Anderson. Publicaţia The Guardian, l-a clasat în topul celor mai buni regizori din lume ai momentului.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Hadas Yaron, pentru interpretarea din filmul israelian "Fill The Void". 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu