DRAMA FAMILIEI BODNARIU. Oficialii norvegieni au luat cei cinci copii ai familiei

Embed:

Drama părinţilor moldoveni din Franţa, cărora autorităţile le-au luat copiii pentru că i-ar fi bătut, aminteşte de cazul Bodnariu din 2015, o familie formată dintr-un cuplu mixt, cu tată român și mamă norvegiancă, stabiliţi în Norvegia.

Agenția de Protecție a Copilului din această ţară a decis să-i lase pe cei doi soţi fără copii, cinci minori, inclusiv un bebeluş de trei luni.

Iniţial, autoritatea norvegiană a pretins că toţi copiii cuplului Bodnariu erau bătuţi, fapt ilegal în această ţară. După o investigaţie ulterioară, s-a stabilit că motivele care, de fapt, stăteau la baza deciziei Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia erau convingerile religioase ale părinţilor. Soţii Bodnariu au făcut public acest lucru, ceea ce a generat un val de proteste fără precedent în mai multe oraşe din Europa, dar şi din Statele Unite.

Presiunea internaţională şi spiritul civic al oamenilor au avut un impact puternic. După 210 zile, Agenţia pentru Protecţia Copilului din Norvegia a cedat şi a întors cei cinci copii în grija cuplului.

" - Ce mi-am reproşat cel mai mult e că aş fi putut petrece mai mult timp cu copiii.

- În situaţia când am fost cam stresată sau obosiţi şi nu mi-am luat timp să gândesc mai bine am mai cedat câteodată, dar nu tare."

După calvarul pe care l-a trăit, familia Bodnariu au părăsit Norvegia şi s-a stabilit cu traiul în România. La scurt timp a apărut pe lume şi al şaselea copil al familiei. Drama cuplului a ajuns şi pe masa judecătorilor CEDO, iar în luna aprilie a anului trecut, fostul vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi, a apărat cazul Bodnariu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Zile de groază a trăit şi un cuplu de români stabiliţi în Suedia, care au fost despărţiţi de cei trei fii, în urmă cu cinci ani. Asistenţii sociali au luat micuţii de acasă, după ce unul dintre ei ar fi spus la şcoală că sunt bătuţi de părinţi.

Timp de trei luni, familia şi-a văzut copiii o singură dată pe Skype şi atunci sub supravegherea autorităţilor. Deşi în instanţă, avocatul din partea statului nu avea probe împotriva cuplului, judecătorii nu le-au dat dat câştig de cauză. Altă familie din România, stabilită în Marea Britanie, a fost denunţată la autorităţi de nişte vecini pentru certurile frecvente. După o perioadă de monitorizare, Serviciile Sociale engleze au bătut la uşă şi le-au luat cei doi copii, ca mai apoi să fie daţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu