Drăguţanu împărtăşeşte optimismul lui Lazăr: Economia ţării va creşte cu 1% în acest an

Embed:

Creşterea economică a ţării ar putea atinge nivelul de unu la sută, până la sfârşitul acestui an. Cel puţin aşa susţine guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, care precizează că Moldova va înregistra o astfel de creştere doar dacă situaţia din Zona Euro se va stabiliza.

"Este posibilă, dar contează dacă nu o să avem veşti negative în special din ona euro până la sfârşitul anului. Dacă situaţia în Uniunea Europeană se va înrăutăţi brusc, atunci noi într-un anumit înterval de timp o să începem să simţim acest lucru", a declarat Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM.

Directorul Băncii Mondiale pentru Moldova este de aceeaşi părere, dar indică spre necesitatea continuării reformelor.

"Sunt semne că, pe unele segmente, economia stagnează. Credem că avansul economic va atinge 1%, până la sfârşitul anului, dar este important să continuaţi să implementaţi reformele. Este vorba despre îmbunătăţirea mediului de afaceri, a sistemului educaţional şi de ocrotire a sănătăţii, dar şi a domeniului competitivităţii", a punctat Abdoulaye Seck, directorul Băncii Mondiale pentru Moldova.

Ministrul Economiei a declarat, anterior, că avansul economic al ţării va fi de un procent, în acest an. Valeriu Lazăr a remarcat, însă, că prognoza urmează a fi revăzută. Asta după ce statisticile au arătat că, în primul semestru, creşterea economică a fost mai mică de un procent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu