Dragostea durează... puţin. La fiecare două căsnicii revine un divorţ

Dragostea durează... puţin. Asta arată datele statistice, potrivit cărora, la fiecare două căsnicii revine un divorţ. Anul trecut, de exemplu, numărul căsătoriilor desfăcute a crescut cu aproape două mii faţă de 2017. Pe fundalul acestei tendințe, autoritățile subliniază importanţa familiei, ca fiind celula de bază a societății. Mesajul vine și în contextul Zilei Familiei, marcată anul în data de 15 mai.

Datele oficiale ale Agenţiei Servicii Publice arată că în 2018, aproape 20 de mii de cupluri şi-au unit destinele pentru a parcurge drumul vieţii împreună, cu peste 300 mai multe decât în 2017. 

Însă, în acelaşi timp, numărul celor care au decis să divorţeze a crescut cu aproape două mii faţă de anul 2017, când circa nouă mii de cupluri au divorţat. Statisticele mai arată că durata medie a unei căsătorii este de până la șase ani. Vârsta medie a bărbaţilor care decid să rupă căsnicia este de 32 de ani, iar a femeilor - 30.

Amintim că Ziua Internațională a Familiei a fost instituită de ONU în septembrie 1993, pentru a marca importanța acestora şi a atrage atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu