Dragoni, castele şi figuri mitologice: Festivalul Anual al Sculpturilor de Gheaţă a avut loc în China

Embed:
Artişti din întreaga lume şi-au dat frâu liber imaginaţiei la Festivalul Anual al Sculpturilor de Gheaţă din Harbin, China. Aceştia au creat castele, dragoni,şi figuri inspirate din cultura hindusă.

Unii sculptori spun că a fost dificil să cioplească în gheaţă la temperaturi joase, având în vedere că provin din ţări tropicale şi nu au avut la îndemână instrumentele potrivite. Totuşi, experienţa acumulată i-a motivat să participe şi la ediţia de anul viitor.

"Aceste sculpturi îmi transmit energie pozitivă, îmi reprezintă viaţa. Sunt fierar de meserie şi pentru mine e important să creez instrumente şi apoi să le testez", a spus un bărbat. 

Fiecare operă are semnificaţia sa.

"Titlul acestei sculpturi este "secolul prehispanic", iar compoziţia este o piramidă şi un calendar Maya, cu 52 de vârfuri de gheaţă, deoarece 52 este numărul ciclurilor de ani pentru calendarul mexican antic", a relatat un alt bărbat. 

Festivalul Sculpturilor de Gheaţă din Harbin se va încheia în 5 februarie. Operele vor putea fi admirate însă până când se vor topi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu