DOVADA că ONG-ul condus de Kozlowska a cumpărat bilete de avion pentru apropiaţii lui Platon şi membrii PPDA

Embed:

Noi dezvăluiri despre legăturile dintre Ludmila Kozlowska, aşa-numita opoziţie de la Chişinău şi raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon. Jurnaliştii de la zeppelin.md au publicat o nouă investigaţie, în care se aduc dovezi că mai mulţi oameni din anturajul liderului PPDA, Andrei Năstase, dar şi apropiaţii familiei lui Platon au călătorit cu bilete cumpărate de ONG-ul Open Dialog, condus de Kozlowska.

CITEŞTE ŞI: DOC: Legătura dintre Platon, Kozlowska şi opoziţia "pro-europeană" de la Chişinău

În investigaţie se arată că în noiembrie 2016 coordonatorul Open Dialog, Rafal Matouszek, trimite de pe e-mailul său două bilete de avion pe  numele fiilor lui Veaceslav Platon, Egor şi Artiom, pentru cursa Odessa - Minsk, Minsk - Sankt-Petersburg.

Cu doar şase zile mai devreme, de pe acelaşi e-mail, este trimis tichetul de îmbarcare pentru Bucureşti - Frankfurt  şi Frankfurt - Varşovia pe numele fostei soţiei a lui Platon, Svetlana.

În data de 30 noiembrie 2016, coordonatorul logistic al fundaţiei Ludmilei Kozlowska a trimis un alt bilet de avion tur-retur pentru o călătorie tur-retur pe numele lui Alexandru Machedon, fost şef al staff-ului lui Andrei Năstase.

Bilete au fost trimise şi pentru Eduard Rudenko şi Alexei Tulbure. Rudenko este avocatul raiderului numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon, iar Alexei Tulbure este activist civic, fost reprezentant al Republicii Moldova la ONU şi la Consiliul Europei în timpul guvernării comuniste. În prezent, Tulbure participă activ la protestele opoziţiei şi este deseori invitat în emisiunile de la Jurnal TV, post de televiziune care aparţine fugarului Ţopa.

În noiembrie 2016, un bilet pe ruta Odessa – Sankt-Petersburg cu escală la Minsk este trimis lui Constantin Ursachi, fostul secretar al filialei din raionul Cahul a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice şi membru al Comitetului Central al Partidului Comunist al RSSM.

Jurnaliştii mai scriu că şi avocata Ana Ursachi, fiica lui Constantin Ursachi, a primit bilete de pe aceeaşi adresă electronică. Ursachi i-a apărat în instanţă pe Renato Usatîi, Grigore Petrenko şi Veaceslav Platon.   

Între timp, purtătorul de cuvânt al Agenției de Securitate din Polonia, Stanislaw Zaryn, a explicat de ce a fost refuzată eliberarea unui permis de ședere în Uniunea Europeană pentru Ludmila Kozlowska. Acesta a scris pe Twitter că "există mai multe semne de întrebare privind finanțarea fundației condusă de ucraineancă. Potrivit lui, în prezent, inspectorii fiscali polonezi verifică proveniența surselor de finanțare a organizației."

ONG-ul polonez Open Dialog a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon.

Anterior, Kozlowska a negat orice legătură cu Platon.

În toamna anului trecut, publicaţia Financial Times a scris că organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene. Serviciile poloneze leagă această organizaţie de numele oligarhului kazah Mukhtar Ablyazov, condamnat definitiv în 2013 de Înalta Curte de Justiţie de la Londra pentru escrocherii financiare.

Mai mult, fratele Ludmilei Kozlowska, Piotr, principalul finanțator al ONG-ului, este proprietar al unei firme din Crimeea. Compania furnizează utilaje pentru submarine nucleare rusești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu