Două submarine rusești au lansat mai multe rachete asupra țintelor ISIS din Siria

Două submarine rusești au lansat mai multe rachete asupra țintelor ISIS din Siria, scrie realitatea.net.

Submarinele rusești Veliki Novgorod și Kolpino au lansat șapte rachete Kalibr, lovind ținte situate la 500-650 de kilometri despărtare.

Țintele includ centre de comandă și de comunicații ale ISIS și depozite de muniții din orașțul sirian Deir ez-Zor, aprecizează un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Aliat al regimului lui Bashar al-Assad, Rusia a intervenit militar în conflict în septembrie 2015 pentru a ajuta forțele pro-regim, atunci în dificultate în fața rebelilor și a jihadiștilor, notează Agerpres.

Moscova a anunțat recent încheierea asediului asupra a două enclave din Deir Ezzor, impus de aproape trei de ani de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și spart de forțele siriene sprijinite de armata rusă. "Au fost create condiții pentru pace și revenirea la o viață normală", a precizat ministerul rus.

Armata rusă a anunțat luni trimiterea a circa 40 de specialiști în deminare la Deir Ezzor, dar și câini antrenați pentru astfel de operațiuni. În total, 175 de experți în deminare vor fi desfășurați în Siria.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu