Două secţii de la Institutul Mamei şi Copilului au fost renovate din banii Guvernului român

Embed:

Noi încăperi şi saloane au fost renovate la Institutul Mamei şi Copilului din banii oferiţi de Guvernul României. De această dată, în cadrul unui proiect de patru milioane de lei, a fost modernizată secţia de Urologie Pediatrică și cea de Ginecologie Infantilă. Administraţia institutului este sigură că după reparaţii, pacienţii vor beneficia de mai multe servicii calitative. 

Cele două secţii nu au fost reparate de mai bine de trei decenii, de când au fost fondate. În cadrul proiectului a fost schimbat mobilierul, reparate blocurile sanitare, iar pentru micii pacienţi a fost amenajată o zonă pentru joacă.

"Condițiile extraordinar de bune. Reparația a fost capitală. S-au dat jos pereții până la temelie, a inclus reparația la toată secția inclusiv și mobilierul nou", a spus șefa secției Urologie, Victoria Celac. 

"Suntem foarte mulțumiți că noi suntem printre primele secții au obținut această reparație și sperăm că copilașii noștri se vor simți foarte bine în aceste condiții", a spus  șefa secției Ginecologie Infantilă, Rodica Manole. 

Și părinții copiilor sunt bucuroșii că micuţii lor vor fi tratați în condiții mai bune.

"Condițiile aici nu au fost atât de bune. Lucrările de renovare s-au început în august 2016. În secție sunt 40 de paturi, iar în secția de Ginecologie Infantilă 20 de paturi", a spus directorul IMC, Sergiu Gladun. 

"Ne-am convins că condițiile sunt, corespund standardelor medicale și internaționale. Cel mai important este că astăzi, un părinte care este internat cu copilul său sau un copil dacă este mai mare are siguranța că va obține un act medical de calitate", a spus ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. 

"Mi-a plăcut ceea ce am văzut astăzi și o spun cu inima largă și cu sufletul deschis fiindcă tot ce este aici este refăcut la standardele europene", a spus ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniţă. 

Anual, în secția Urologie Pediatrică sunt trataţi până la 1.400 de copii, iar în cea de ginecologie - aproximativ 800 de adolescente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu