Două şcoli şi trei grădiniţe, închise din cauza gripei. Ședință la Guvern

Embed:

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la cinci. Drept urmare, autorităţile intenţionează să ia o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului gripal şi infecţiilor respiratorii. În aceste momente, la Guvern are loc o şedinţă în cadrul căreia se discută despre acest subiect. 

Gripa continuă să facă victime. Încă o persoană a murit în urma complicaţiilor provocate de virusul gripal. Informaţia a fost confirmată, pentru Publika TV, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Sănătate Publică.

Victima este o femeie din satul Nicoreni, raionul Drochia,  în vârstă de 53 de ani. Femeia a cerut ajutorul medicilor după o săptămână de la apariţia primelor simptome de boală, când virusul gripal i-a afectat grav starea de sănătate.

Victima a făcut infarct ca urmare a formării cheagurilor de sânge la nivelul arterei. De la începutul sezonului rece, 311 moldoveni s-au îmbolnăvit de gripă, cinci dintre care au  pierdut lupta cu boala.  

Grădinița din satul Drăgușeni, raionul Strășeni, a fost închisă după ce 24 de copii au fost diagnosticați cu infecții respiratorii.

Iar activitatea grădiniţei din satul Hirova, raionul Călărași, a fost sistată după ce s-au îmbolnăvit 15 copii.

Ieri, a fost închisă şi grădinița din Ceadîr-Lunga.

Deasemenea, elevii gimnaziului din satul Drăgănești, raionul Sângerei stau acasă. Acolo au fost depistate 40 de cazuri de infecție.

Nici elevii din clasa a patra a liceului din Cairaclia, raionul Taraclia, nu merg la școală din cauza că aproape toţi au probleme de sănătate. Acum două zile și-a sistat activitatea și liceul din satul Corten, Taraclia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu