Două sate din raionul Edineț, terorizate de HOȚI. Oamenii stau cu frica în sân

Embed:

Trei tineri au băgat spaima în localnicii din satele Chiurt și Șofrîncani din raionul Edineț, după ce au intrat în gospodăriile oamenilor și au furat tot ce le-a picat în mână, de la murături și provizii din cămări, până la lucruri de preț. 

În noaptea de duminică spre luni hoții au pătruns în gospodăria Lidiei Burlacu din satul Chiurt. Femeia spune că nu a auzit nimic. Abia a doua zi seara, femeia a observat că din beci lipsesc mai multe borcane cu brânză și sticle cu must.

"Salate de acestea iată am și acolo și dincolo, castraveți, parcă nimic nu mi-au luat. Doar brânza și mustul au luat. Am tremurat și am început să plâng, m-am gândit că am cumpărat ca să am ce mânca și iaca ce am ajuns."

Prin același necaz a trecut și Margareta Rusanovschi. Ea a rămas fără câțiva saci cu nuci.

"Am strâns nuci am zis că o să le stric și din banii câștigați pe miez o să-mi iau o jumătate de tonă de cărbuni. Dar acum, probabil că o să mă ajute fata sau o să merg iarna la dânsa, la Edineț."

Iar Ghenadie Teleșman a rămas fără aparatul de sudat și instrumentele cu care își câștiga o bucată de pâine. Bărbatul spune că ustensilele l-au costa mai mult de zece mii de lei.

"Iată aici a fost un aparat de sudat, mașina de tăiat lemne și alte instrumente de ale mele. Ușa de la garaj era închisă, am intrat și când m-am uitat, mi-am dat seama că ceva lipsește. Am venit mai aproape și am văzut că nu mai era nimic."

În doar două nopți, hoții au intrat în 12 gospodării. Oamenii din zonă, mai ales cei în vârstă, sunt de-a dreptul înspăimântaţi.

"Cum să nu te temi de așa oameni răi. Dacă au ajuns să intre în beciuri. Niște tineri care pot să lucreze, să se hrănească, dar ei vin și fură de la moșnegi."

"Nu s-a mai întâmplat una ca asta la noi. Eu sunt singură. De aș avea eu ce mânca, nu să mai fure ceva. Dar oricum mi-e frică."

Potrivit polițiștilor, suspecţii sunt trei bărbați din Bălți care au antecedente penale. Doi dintre ei au câte 26 de ani, iar unul este cu un an mai mic. În acest caz au fost inițiate mai multe cauze penale, iar unul dintre bănuiți a fost arestat pentru 72 de ore.

"Pe acest caz a fost inițiate mai multe cauze penale pentru comiterea acestor furturi. Pentru care făptuitorii riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 67 de mii 500 lei sau privațiune de libertate pe un termen de până la patru ani", a spus șeful secție urmărire penală, IP Edineț, Veaceaslav Antoficicuc.

Potrivit polițiștilor, suma totală a prejudiciului este de aproape 15 mii de lei.

Pe aceeaşi temă