Două săptămâni de consultații gratuite la Spitalul Oncologic AFLĂ DETALII

Embed:

Medicii de la Institutul Oncologic se vor deplasa în mai multe localităţi din ţară pentru a oferi consultaţii gratuite şi a examina populaţia în vederea depistării precoce a tumorilor cancerigene. Aceste acţiuni se desfăşoară în perioada 30 mai - 12 iunie 2011, în cadrul programului "Anticancer".

În Moldova, cancerul se plasează pe locul 12 în clasamentului maladiilor de care suferă moldovenii. Totodată, mortalitatea în urma acestei boli se află pe locul 2. Astfel, numărul deceselor din cauza cancerului reprezintă 14 la sută din numărul total al morţilor. Invaliditatea prin cancer se plasează pe locul 3.

În anul 2010, instituţiile medicale aveau în evidenţă 7.852 de bolnavi de cancer, cu 191 mai puţini decât în 2009. Statistica medicală arată că anul trecut, în structura morbidităţii oncologice, pe primul loc s-a plasat cancerul colorectal, urmat de cancerul pulmonar, cancerul glandei mamare, a pielii şi a stomacului.

Bărbaţii au fost afectaţi cel mai frecvent de cancerul pulmonar, colorectal, cancerul la cap şi gât, iar la femei au prevalat tumorile maligne ale sânului, colorectale şi cancerul colului utrerin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu