Două procuraturi din Moldova vor activa după modelul DNA şi DIICOT din România

În Republica Moldova vor fi reformate două procuraturi, iar ulterior vor activa după modelul DNA (Direcția Națională Anticorupție) şi DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) din România. O declaraţie în acest sens a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul conferinţei de presă la care a prezentat raportul celor 100 de zile de activitate de la învestirea Guvernului. 

Potrivit şefului Executivului, astfel se doreşte recăpătarea încrederii cetăţenilor în justiţia din ţara noastră şi eliminarea definitivă a politicului din justiţie. 

"Guvern este conştient că oamenii sunt nemulţumiţi de hoţiile recente din sistemul bancar şi nu numai. Vă asigur că suntem conectaţi la realitatea vieţii. Ne dorim dreptate şi justiţie corectă. Guvernul nu poate interveni peste procurori şi judecători. Fiecare răspunde pentru rezultatele din domeniul său de activitate. Am decis să facem o serie de paşi concreţi ca instuţiile de drept să-şi facă treaba. Au fost adoptate o serie de proiecte, perfectate cu sprijinul partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Aş dori să remarc adoptarea cadrului normativ nou ce reglementează activitatea a două procuraturi după modelul DNA si DIICOT din România", a declarat premierul. 

CITEŞTE ŞI: Guvernul va mări cu 20% salariile lucrătorilor medicali, începând cu 1 iunie curent

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Vom desfiinţa o treime din ministerele şi agenţiile existente la Guvern

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu