Două pietre funerare din Cimitirul Catolic vor fi renovate de arhitecţii din Polonia

Embed:
Timp de trei săptămâni o echipă de arhitecţi din Polonia se va afla la Chişinău pentru a renova, două pietre funerare din Cimitirul Catolic. Mormintele pe care vor fi amplasate aparţin unor familii de polonezi, care au trăit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul secolului 19, începutul secolului 20. În acest scop, guvernul de la Varşovia a alocat 140 de mii de lei.

Ambasadorul Poloniei în ţara noastră, a mers ieri în vizită la Cimitirul Catolic, unde deja de cinci ani se fac lucrări de restaurare a pietrelor de pe mormintele polonezilor din acest cimitir.

"În tradiţia şi cultura neamului polonez această legătură cu generaţiile care au trecut la cele veşnice, este deosebit de important. Dacă avem grijă de înaintaşii noştri, atunci urmaşii noştri o să aibă grijă de noi", a spus ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

În cadrul aceluiaşi proiect va fi restaurată şi "Capela Ohanovici" de pe teritoriul cimitirului, monument unic în ţara noastră.

"Şi paralel cu lucrările care se execută în fiecare an noi continuăm şi lucrările la această capelă minunată. Anul acesta am obţinut certificatul de urbanism şi stiu că vor continua şi lucrările de renovare", a spus şefa Î.M "Combinatul Servicii Funerare", Ludmila Boţan.

Cimitirul Catolic din Chişinău se întinde pe o suprafaţă de două hectare. Aici sunt peste trei mii de morminte, dintre care 1500 sunt ale polonezilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu