Două persoane au murit în urma inundaţiilor record înregistrate în Australia

Corpurile a două persoane au fost descoperite într-un canal de scurgere din oraşul australian Townsville (nord-est), scrie agerpres.ro.

Anunţul vine după ce zona a fost declarată regiune de dezastru, în urma unor ploilor şi inundaţiilor record înregistrate în ultimele zece zile.

Trupurile a doi bărbaţi au fost descoperite în apropierea unei biblioteci publice, a indicat poliţia din Queensland precizând că familiile acestora au fost informate despre decese.

Victimele, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani, au fost văzute ultima dată luni, la momentul de vârf al inundaţiilor, în zona Ross River Road, a indicat poliţia.

Marţi, cantităţile de precipitaţii din Townsville au scăzut în intensitate, însă meteorologii au avertizat că ploile torenţiale, însoţite de vânturi puternice, vor continua, existând totodată riscul producerii unor viituri.

În fotografiile şi filmuleţele distribuite marţi de locuitori pe site-urile de socializare se poate vedea că o mare parte din oraş era încă inundată, iar noroiul şi resturile blocau unele dintre căile de acces.

Comisarul pentru servicii de urgenţă din Queensland, Katarina Carroll, a declarat reporterilor din Townsville că deocamdată nu se poate spune cu exactitate câte case au fost inundate. "Sunt cu siguranţă sute, dar ar putea fi mii", a indicat ea.

Autostrada Bruce, care leagă Townsville de restul ţării, a fost redeschisă marţi, permiţând intrarea în oraş a vehiculelor de marfă.

Între timp, premierul australian Scott Morrison a efectuat marţi o vizită zona afectată şi s-a întâlnit cu unii dintre sinistraţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu