Două persoane au fost reținute pentru comercializarea substanțelor narcotice

O reţea de desfacere şi comercializare a drogurilor din nordul ţării a fost anihilată, după mai multe luni de monitorizare, de către colaboratorii secţiei „Nord” a Direcţiei pentru combaterea crimei organizate și a Direcţiei generale servicii operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Organele de poliție au reținut unul dintre suspecți, în satul Costeşti, raionul Râşcani, în momentul în care încerca să pună în comercializare un kilogram de marijuana, preţul căruia, pe piaţa neagră se ridică la aproximativ 9 000 lei.  În urma investigaţiilor efectuate, forţele de ordine au stabilit că, suspectul,  în vârstă de 24 ani, locuitor al satului Costești, raionul Râșcani, a mai fost anterior judecat de trei ori, pentru infracțiuni similare.

De asemenea, angajaţii Direcţiei Antidrog din cadrul Direcţiei generale servicii operative a MAI, au reținut în satul Mihăilenii Vechii, Râşcani,  o persoană, în vârstă de 55 de ani, care punea în circulaţie  1 000 grame de paie de mac.  Potrivit cercetărilor forţelor de ordine, individul face parte dintr-o grupare specializată, în deosebi, în transmiterea, prin diverse metode a substanţelor narcotice în locurile de detenţie. Distribuirea drogurilor era efectuată la solicitarea deţinuţilor care, întreţineau legături cu suspecţii.

Potrivit poliției, suspecții sunt cercetați penal, iar conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu