Două persoane au decedat şi zeci de oameni au fost răniţi în urma accidentelor rutiere produse în weekend, pe traseele din Moldova

Cifre alarmante. Două persoane au decedat, iar alte 34 s-au ales cu traumatisme în urma a 33 de accidente rutiere, care s-au produs doar în acest weekend pe traseele din Moldova.

Datele au fost prezentate de Inspectoratul General de Poliţie. Potrivit informaţiilor, cele mai multe tragedii au fost provocate de viteza excesivă, neatenția și indisciplina șoferilor aflați la volan.

 

 
Publika.md aminteşte că un bărbat de 64 de ani a decedat, iar patru oameni au fost răniţi, în urma unui grav accident produs, aseară, lângă Persecina, raionul Orhei.
 
Potrivit poliţiei, maşina model Lada se deplasa spre Capitală, când în cotiturile din dealurile ce urcă spre Peresecina a pierdut controlul volanului. A ieşit pe contrasens tocmai în momentul în care în întâmpinare venea un BMW. Impactul a fost atât de violent, încât şoferul maşinii care a încălcat regulamentul a decedat pe loc. Maşina veche, fără airbag-uri, s-a transformat într-un morman de fiare. Celălalt şofer, un bărbat de 31 de ani, a scăpat viu şi nevătămat.
 
 
În mai puţin de două ore, la doar câţiva kilometri distanţă, s-a produs un alt accident.
Patru persoane, între care un copil, de jumătate de an, s-au ales cu răni uşoare, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit chiar sub camerele de supravhegere ale poliției. Oamenii legii afirmă că accidentul a fost provocat de o şoferiţă, de 39 de ani, care a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure.
 
În jurul orei 23:00, un şofer, care circula la fel în raionul Orhei, a tras o sperietură zdravănă, după ce vehiculul s-a aprins din mers. Bărbatul a ieşit la timp afară, şi a alertat salvatorii. Între timp, a stins flăcările cu un stingător, iar în ajutor i-au sărit alţi participanţi din trafic.
 
Potrivit angajaţilor Inspectoratului General al Pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul a izbucnit în secţiunea motorului. Însă nu se ştie deocamdată cauza focului.

Lasă un comentariu