Două nave au luat foc în largul Strâmtorii Kerci din Marea Neagră (VIDEO)

Două nave au luat foc în largul Strâmtorii Kerci din Marea Neagră, a anunţat luni Agenţia Federală pentru Trarnsport Maritim şi Fluvial (Rosmorrechflot).

Echipajele de urgenţă au salvat trei persoane, iar corpul unui al patrulea navigator a fost scos la suprafaţă.

Potrivit Rosmorrechflot, membrii echipajului au sărit în apă pentru a putea scăpa de flăcări.

"O operaţiune de salvare este în plină desfăşurare. Trei supravieţuitori şi corpul unui marinar au fost scoşi la suprafaţă", a transmis serviciul de presă.

Explozia se pare că a izbucnit la bordul uneia dintre nave, a declarat luni pentru TASS, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Federale pentru Trarnsport Maritim şi Fluvial.

”Potrivit informaţiilor preliminare, explozia a izbucnit la bordul unei nave. Mai târziu, flăcările s-au răspândit la cealaltă navă. O navă de salvare se îndreaptă la locul faptei”, a afirmat acesta, adăugând că una dintre nave transporta gaz natural lichefiat, scrie mediafax.ro

Conform purtătorului de cuvânt, una dintre nave are la bord 17 membri ai echipajului, inclusiv nouă cetăţeni turci şi opt indieni. În ceallată, se află 14 persoane, şapte cetăţeni turci şi şapte indieni.

Un purtător de cuvânt al serviciului maritim de urgenţe Marea Azov-Mrea Neagră a declarat pentru TASS că o operaţiune de salvare se află în desfăşurare. Nu există persoane rănite.

Potrivit Rosmorrechflot, accidentul a avut loc în momentul în care gazul a fost transferat dintr-o navă în cealaltă.

Pe aceeaşi temă