Două monoposturi legendare, pilotate de Michael Schumacher, vândute în cadrul unei licitaţii în Abu Dhabi

Două monoposturi legendare pilotate de Michael Schumacher au fost vândute într-o licitaţie ce a avut loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Capul de afiş al evenimentului a fost monopostul Ferrari cu care pilotul german a câştigat cursele din San Marino, Austria şi Franţa în anul 2002, devenind campion mondial de automobilism în Formula 1 pentru a 5-ea oară. Bolidul a fost vândut cu 5 milioane 900 de mii de dolari.

Un alt monopost al lui Schumacher scos la licitaţie a fost Benetton B192, la volanul căruia pilotul german s-a clasat de două ori pe locul 3 în cursele din Italia şi Germania în sezonul 1992. Bolidul a fost vândut cu 725 de mii de dolari.

Michael Schumacher are în palmares nu mai puțin de şapte titluri de campion mondial în "Marele Circ". Pilotul german a câştigat în total 91 de curse.

În decembrie 2013, el a suferit un accident schiind pe o pârtie din stațiunea franceză Meribel, şi de atunci se află în convalescenţă. Schumacher a fost diagnosticat cu traumatism cranian sever şi hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la o clinică din orașul Grenoble, de asemenea din Franța.

loading...

Lasă un comentariu