Două minute de tăcere: Ziua Mondială de Comemorare a victimelor Holocaustului, marcat în Israel (FOTO)

Israelienii și-au întrerupt orice activitate pentru două minute joi dimineață, la ora locală 10:00, pentru a marca Ziua Mondială de Comemorare a celor șase milioane de victime ale Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Automobiliștii, transporturile în comun și pietonii s-au oprit pentru a se reculege, inclusiv pe marile artere rutiere. De asemenea, două minute de reculegere au fost ținute și în instituțiile de învățământ din Israel. 

Toate canalele de radio și televiziune israeliene, care începând de miercuri seară au difuzat mărturii și documentare despre genocidul contra evreilor, și-au suspendat și ele emisia. 

Președintele israelian Reuven Rivlin a declarat miercuri seară, în timpul unei ceremonii oficiale organizate la memorialul Yad Vashem, că statul ''nu ia toate măsurile aflate la dispoziție pentru a se ocupa de supraviețuitorii Holocaustului''.

Circa 189.000 de supraviețuitori ai Holocaustului trăiesc în prezent în Israel, printre care 45.000 sub pragul sărăciei. 

Israelul a votat în 2007 o lege prin care au fost extinse ajutoarele pentru supraviețuitorii Holocaustului, însă ele nu sunt suficiente pentru a asigura un nivel de trai decent, potrivit asociațiilor de ajutorare a supraviețuitorilor.

''Ceea ce a condus la Holocaust este incitarea la ură contra Israelului, practică ce continuă și în zilele noastre'', a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

''Antisemitismul nu a dispărut odată cu moartea lui Hitler, propaganda în lumea occidentală contra Israelului nu este o otravă mai puțin puternică decât cea reprezentată de islamul extremist'', a adăugat el.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu