Două milioane de euro. Primele companii din Moldova, beneficiare de creditul polonez

Două companii din țara noastră vor beneficia de finanțare din mijloacele creditului polonez. Guvernul Poloniei a aprobat primele două dosare în valoare de două milioane de euro.

Companiile selectate sunt „Euroforța” din raionul Sîngerei, specializată în ambalarea și depozitarea fructelor și „Axedum” din raionul Cimișlia, care se ocupă de creșterea puilor broiler și comercializarea cărnii pe piața internă.

Prima întreprindere va investi în construcția unei case de ambalare și în procurarea utilajului de sortare. Din mijloacele creditului polonez, „Axedum” S.R.L. își propune să reutileze abatorul cu tehnică necesară.

Anterior, în cadrul unei vizite în raionul Străşeni, premierul Pavel Filip a menționat că Guvernul a cerut deblocarea accesului la sursele din creditul preferențial polonez. 

Creditul de asistență a Guvernului Poloniei acordat Moldovei este de 100 de milioane euro, 90 destinate proiectelor din agricultură, celelalte zece sunt destinate celor din industrie. Rata finală achitată de către agenții economici beneficiari este de două procente anual.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu