Două maşini-capcană au explodat în sudul Turciei. Peste 40 de persoane au murit

Embed:

Două explozii de proporţii au zguduit un oraş din sudul Turciei, la frontiera cu Siria. Peste 40 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 100 au fost răniţi. Incidentul întăreşte temerile că războiul civil sirian s-ar putea extinde la nivel regional, iar autorităţile de la Ankara au declarat că puterea Turciei nu ar trebui pusă la încercare.

Haos, cadavre şi clădiri făcute praf. Aşa arată localitatea Reyhanli din sudul Turciei, scăldată în sânge. Asta, după ce două maşini-capcană au fost detonate în apropiere de clădirile guvernamentale şi un oficiu poştal.

"Eram în farmacie, când am auzit o explozie puternică. M-am uitat pe fereastră şi am văzut oameni răniţi şi morţi", a spus un bărbat.

"Erau atâţia oameni răniţi, că nu ştiam pe cine să ajutăm primul", a menţionat o persoană.

Autorităţile de la Ankara au declarat că forţele de securitate vor lua măsurile necesare pentru a răspunde atacului, care încă nu a fost revenedicat. Iar premierul turc a precizat că exploziile ar putea avea legătură cu procesul de pace kurd, dar şi cu violenţele din Siria.

"Un alt subiect sensibil este că provincia Hatay se află la frontiera cu Siria. Aceste atentate au fost comise pentru a provoca aceste sensibilităţi", a declarat premierul Turciei, Tayyip Erdogan.

Deflagraţiile vin după ce anul trecut, Turcia a atacat baze militare din statul vecin în urma unor incidente similare. La cererea Ankara, NATO a desfăşurat sisteme PATRIOT, pentru protejarea localităţilor de la frontieră de atacurile siriene cu rachete.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu