Două localităţi mai rămân deconectate de la energia electrică

Embed:

Două localităţi din raioanele Cantemir şi Leova mai rămân deconectate parţial de la energia electrică, în urma ploii şi a vântului puternic de aseară. Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, ploaia din ultimele zile a distrus sute de hectare de culturi agricole şi a inundat mai multe gospodării din zece raioane.

Astfel, grindina care s-a abătut asupra Moldovei a compromis semănăturile în mai multe localităţi din raioanele Criuleni, Orhei, Călăraşi, Sângerei, Străşeni şi Ungheni, arată datele Serviciului Situaţiilor Excepţionale.  În total, ploaia cu gheaţă a compromis recoltele de pe 2.000 de hectare.

Autorităţile locale au format comisii speciale, pentru a evalua situaţia.

"Terenurile agricole au fost afectate, dar urmează să stabilim pagubele. Noi avem câteva diguri şi suntem îngrijoraţi de starea lor. Avem copaci căzuţi. Un plop mare a căzut peste blocul terapeutic al spitalului din Hânceşti şi a deteriorat câteva ferestre", a declarat preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac.

"Afectate în urma ploilor din aceste trei zile au fost localităţi în raionul Dubasari, Soroca, Râşcani, Criuleni, Călăraşi, Ungheni. În 14 localităţi din raionul Ungheni, dar şi alte raioane precum Străşeni, Criuleni, Căuşeni, Călăraşi, Râşcani, hectare de culturi au fost compromise", a declarat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcanu.

Meteorologii spun că vremea instabilă se va menţine până pe 28 mai.

"Încă nu scăpăm de ploi, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni şi primele zile ale săptămânii viitoare. Ploile vor fi însoţite de fenomene asociate instabilităţii atmosferice: descărcări electrice, vijelie şi posibil grindină", a declarat meteorologul  Victoria Moiseicev.

În urma precipitaţiilor, una dintre cele mai afectate localităţi este satul Ustia, raionul Dubăsari, unde mai multe gospodării au fost inundate, iar drumurile au devenit impracticabile. Aproximativ 20 de case au rămas fără acoperiş din cauza vântului puternic. Autorităţile spun că pagubele se ridică la peste 40 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu