Două interprete din Chişinău au ales o manieră îndrăzneaţă de promovare a muzicii clasice

Embed:

Două interprete din Chişinău au ales o manieră îndrăzneaţă de promovare a muzicii clasice. Absolventele Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice sunt pasionate de muzica lui Ceaikovski, dar fac preluări şi din repertoriul lui Michael Jackson cu instrumente electronice, care le permit să experimenteze cu sunetul.  

Violonista Natalia Ermilina şi violoncelista Ellina Rudenco colaborează deja de 10 ani şi au realizat chiar şi un videoclip.

"Ideea clipului era să arătăm, că muzica lui Paganini se îmbină perfect cu muzica lui Michael Jackson", a spus instrumentista, Natalia Ermilia.

Totuşi, interpretele rămân devotate muzicii clasice. Natalia predă la un liceu de muzică din Capitală, iar Ellina cântă în orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Ambele au un salariu mic, dar nu se plâng pe soartă.

"Exemplul nostru vrea parcă să spună, că poţi trăi şi din muzica clasică; nu e nevoie să pleci din ţară. Eu sunt mamă, instrumentistă şi nu am de gând să plec, căci nu pot pleca toţi", a spus instrumentista, Ellina Rudenco.   

Se pare că şi copiii artistelor au îndrăgit muzica. Scopul celor două instrumentiste este să lanseze un nou videoclip în care să îmbine aceleaşi stiluri.

loading...

Lasă un comentariu