Două femei și un bărbat, condamnați la puşcărie pentru 17 capete de acuzare. Victimele inculpaţilor sunt locuitori din Comrat şi Basarabeasca

Trei membri ai unui grup infracţional au fost condamnaţi la 26 de ani închisoare pentru 17 capete de acuzare, inclusiv: jaf, răpirea şi privarea de libertate a unei persoane, dar şi o serie de escrocherii.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au racolat mai mulţi locuitori ai raioanelor Comrat şi Basarabeasca pe care, prin înşelăciune, i-au transportat la fililalele unor bănci comerciale din oraşele Chişinău, Cimişlia, Hînceşti şi Comrat. Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrând ulterior, în posesia inculpaţilor.

Suma prejudiciului adus victimelor este de peste 80 de mii de lei.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că inculpaţii au răpit o femeie, pe care au urcat-o cu forţa în maşină şi au dus-o la domiciliul unuia dintre aceştia din Basarabeasca, unde au deposedatat-o de actele de identitate. Timp de aproximativ o săptămână, cât aceasta a fost privată ilegal de libertate, inculpaţii au perfectat pe numele victimei credite de împrumut.

Într-un alt episod, membrii grupului au fost găsiţi vinovaţi şi de sustragerea telefonului mobil de la un bărbat.

Astfel, inculpaţilor, două femei şi un bărbat, cu vârstele cuprinse între 18 şi 53 de ani, le-au fost aplicate pedepse de 12 ani şi 6 luni de închisoare cu o amendă de 150 mii lei, 10 ani şi 6 luni închisoare, şi 3 ani închisoare, cu suspendare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu