Două CUTREMURE au avut loc noaptea trecută în Vrancea. Ce spun specialiştii

Două cutremure de magnitudine 3,0 pe Richter s-au produs noaptea trecută în Vrancea. Primul seism a avut loc la ora 23.37, la o adâncime de 138 km, iar cel de-al doilea la ora 00.23, la o adâncime de 127 km, scrie digi24.ro.

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a explicat că seismele din Vrancea au legătură cu cutremurul de 5,5 pe Richter produs în aceeaşi zonă acum o săptămână, dar nu şi cu cele din Galaţi.

"Este un grup de cutremure de magnitudine mică, pentru că şi ieri a fost un cutremur, care au apărut ca urmare a cutremurului de acum o săptămână. Ele reprezintă o eliberare în plus de energie, care a fost puţin perturbată. Erau aşteptate şi chiar e bine că au apărut, dar au apărut puţin întârziat", a spus Mircea Radulian.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca după o astfel de perturbare Vrancea să intre într-un regim normal, ceeea ce înseamnă că mai pot apărea seisme, dar de magnitudine mică.

Un alt seism a mai avut loc în aceaşi zonă ieri, la ora 11.38. Magnitudinea a fost de 3,5 pe Richter, la o adâncime de 140 km. Cutremurul nu a fost urmat de replici.

Şi tot ieri s-a mai produs un seism în zona Galaţi, la ora 15.33, care a avut magnitudinea 2,7 pe Richter.

Duminica trecută, un cutremur de magnitudine 5,5 pe Richter s-a produs în zona Vrancea, la ora 04.37, la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul a fost cel mai puternic din ultimii patru ani şi s-a resimţit şi la Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu