Două companii responsabile de reabilitarea drumurilor naţionale vor primi amenzi, iar altele două ar putea face reparaţii din cont propriu

Embed:

Două companii responsabile de reabilitarea drumurilor naţionale vor fi amendate pentru întârzierea lucrărilor. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

"Pe viitor, companiile care vor efectua lucrări, noi nu vom tolera o astfel de atârnare neserioasă. Noi vrem drumuri calitative, noi vrem drumuri în timp făcute, conform contractelor care s-au semnat. Aceeaşi companie "Toto Taddei" pe care nu o vom accepta pe viitor la licitaţie. Noi nu ne vom mai uita la preţul mic. Ne vom uita la companii care au capacităţi de a îndeplini lucrările", a declarat Botnari.

Potrivit ministrului Transporturilor, companiile "Toto Taddei" şi "Ecosim", care fac lucrări de reabilitare pe traseul Chişinău-Sărăteni, riscă să fie amendate cu până la zece procente din valoarea totală a contractului. Mărimea exactă a amenzii va fi stabilită de o comisie specială de evaluare, care va recepţiona lucrările.

De asemenea, urmează a fi evaluată calitatea lucrărilor îndeplinite până acum de firmele "Strabag", pe traseul Chişinău-Sărăteni, şi PA&CO, pe porţiunea de drum Comrat-Ciumai. În cazul în care se va constata că lucrările nu corespund standardelor de calitate, companiile vor face reparaţii din cont propriu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu