Două companii petroliere au ieftinit benzina şi motorina. Şoferii au păreri împărţite

Embed:

La mai multe benzinării din țară au fost afișate astăzi prețuri mai mici pentru carburanți. Astfel, benzina premium s-a ieftinit cu peste 50 de bani, iar motorina cu 30-50 de bani.

La stațiile de alimentare ale companiei Lukoil, benzina premium s-a ieftinit cu peste 50 de bani pentru un litru şi costă 18 lei şi 15 bani, iar motorina poate fi cumpărată cu 17 lei şi 7 bani, sau cu 50 de bani mai puţin decât ieri.
 
În același timp, compania Tirex Petrol a redus prețul benzinei Premium cu 25 de bani pe litru şi costă tot 18,15 lei. Iar motorina este de astăzi mai ietină cu 30 de bani, adică 17 lei şi 5 bani. 
 
Pentru mulți șoferi, ieftinirea carburnaților a fost o surpriză plăcută.

"Este un lucru foarte bun pentru că de multe ori s-a scumpit, de ieftinit nu se ieftinea".

"Când scade barilul trebuie să scadă şi preţurile la benzină şi motorină. De fiecare dată aşa se face. Nu ştiu de ce aici tocmai acum a ajuns să se micşoreze preţurile".

"În sfârşit cineva face ceva bun".

Alții cred că această micșorare a prețurilor este una provizorie și anunță, de fapt, noi scumpiri.

"Este o treabă electorală, nu mai mult. Pe urmă după ce trece campania, preţurile revin şi chiar vor creşte".

"Asta nu cred că o să ne îmbogăţească. Asta este aşa ca să acopere ochii cuiva. Peste o săptămână o să îl ridice cu un leu înapoi".
 
Precedenta modificare a preţurilor carburanţilor a avut loc în data de 21 octombrie. Atunci, produsele petroliere au iefinit cu 20 de bani litrul de benzină şi motorină.

Acum cinci zile, petroliştii au avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Andrian Candu. Demnitarul a precizat că există premise pentru micșorarea prețurilor ca urmare a ieftinirii petrolului la bursele internaționale.

Ministrul ar putea avea o întrevedere şi cu reprezentanţii ANRE pentru a discuta despre noile instrumente de formare a preţurilor carburanţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu