Două companii noi s-au înregistrat în zonele economice libere din Moldova

Două companii s-au înregistrat în zonele antreprenoriatului liber. Este vorba despre o companie care va produce mărfuri industriale pentru export în zona antreprenoriatului liber din Otaci şi o companie de producere a bicicletelor, înregistrată în zona antreprenoriatului liber Chişinău.

Compania înregistrată în Otaci va fabrica în lohn îmbrăcăminte, cu trecerea în perspectivă la fabricarea integrală a acestora. Întreprinderea va investi aproximativ 400 de mii de lei pentru procurarea utilajului şi crearea infrastructurii de producţie. Salariul mediu preconizat pentru angajaţi va fi de 2300 lei lunar, în 2010, iar în 2011 - 2800 de lei. Numărul angajaţilor va fi majorat de la 80 de persoane, în 2010, până la 200, în 2013.

Noul rezident al zonei de comerţ liber Chişinău intenţionează să exporte, pe parcursul anului 2010, marfă de 2 milioane de lei în Uniunea Europeană, cu perspectiva de a majora exportul până la 16 milioane de lei.

În zona antreprenoriatului liber din Otaci sunt înregistraţi 19 de agenţi economici, iar în cea din Chişinău 58 de agenţi economici.

loading...

Lasă un comentariu