Două companii din China vor construi în Moldova 300 de km de șosele moderne

Două companii din China vor construi în Moldova 300 de km de șosele moderne. Valoarea contractelor este de 400 de milioane de dolari Doi antreprenori chinezi sunt în faza finală de negocieri pentru a construi două autostrăzi în Moldova, scrie portalul southchinamorningpost.com. Este vorba despre China Hyway Group și China Railway Group.

Sursa citată notează că lungimea totală a traseelor care urmează să fie construite de chinezi este de 300 de km.

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat pentru publicația chineză că primul proiect prevede construcția șoselei de centură a Chișinăului, în timp ce al doilea presupune conectarea raioanelor de nord ale țării cu Ucraina.

Costul total al lucrărilor este evaluat la 400 de milioane de dolari. Iurcu a precizat că modalitatea de finanțare este acum în proces de discuții, fiind posibile două opțiuni – fie acoperire integrală a cheltuielilor de construcție de către China, fie cofinanțarea lucrărilor în proporție de 85% din partea Chinei și restul de 15 la sută din partea Moldovei.

Pentru companiile din țara asiatică, aceste două contracte sunt primele proiecte de infrstructură de o astfel de amploare în Europa de Est.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu