Două clinici private din Chişinău folosesc echipament medical care nu a fost expertizat

Embed:

Două clinici private din Chişinău folosesc echipament medical care nu a fost expertizat, afirmă Inspectoratul pentru Supravegherea Pieţei. Ustensilele necertificate au fost retrase din centrele medicale, pentru verificări.

Rezulatele controalelor efectuate, săptămâna trecută, de Inspectoratul pentru Supravegerea Pieţei şi Standardizare la două centre medicale i-au şocat pe experţi.

Denumirile celor două clinici nu au fost făcute publice. În urma controlului, centrele medicale nu au voie să foloseacă echipamentele care nu au fost verificate. De nereguli au fost informaţi şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Solicitat de Publika TV, ministrul Vladimir Hotineanu a refuzat să comenteze lipsa de certificare de la cele două clinici. Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, spune însă că legislaţia este extrem de îndulgentă cu cei care prestează servicii fără expertiza Institutului de Standardizare şi Metrologie.

Ministerul Economiei pregăteşte un proiect ce prevede înăsprirea sancţiunilor pentru firmele care funcţionează fără certificare din partea Institutului de Standardizare şi Metrologie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu