DOUĂ CAPITALE, SCOPURI COMUNE. Silvia Radu s-a întâlnit la Bucureşti cu Gabriela Firea și au semnat mai multe acorduri

Embed:

Primăria Bucureşti donează două autobuze Chişinăului, iar medicii noştri vor participa la stagii de pregătire în spitalele din capitala României. Sunt doar câteva dintre proiectele semnate în timpul vizitei la Bucureşti a primarului general interimar al Capitalei, Silvia Radu. Omologul său de peste Prut, Gabriela Firea, a subliniat disponibilitatea pentru identificarea şi altor domenii de colaborare.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin votul Consiliului General la următoarea şedinţă, va dona 2 autobuze urbane care vor realiza un traseu urban stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău", a spus Gabriela Firea, primarul general din Bucureşti.

Un alt proiect vizează cooperarea între bibliotecile din cele două capitale. În cadrul acordului, biblioteca metropolitană Bucureşti va face o donaţie de carte pentru Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Haşdeu. Edilii din Bucureşti şi Chişinău au stabilit să organizeze şi o săptămână a culturii în ambele oraşe, respectiv, o săptămână a teatrelor din Bucureşti la Chişinău.

Un alt acord prevede ca elevii olimpici din Chişinău să beneficieze de locuri în tabere la munte şi la mare în România.

Primarul general interimar, Silvia Radu, a mulţumit municipalităţii din Bucureşti pentru sprijinul acordat.

"Aceste proiecte care vor fi implementate în urma semnării acestuia vor avea un impact direct asupra dezvoltării oraşului Chişinău şi a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi locuitorilor municipiului Chişinău", a declarat Silvia Radu, primar general interimar din Chişinău.

Edilii celor două capitale au stabilit ca o echipă de experţi români să vină la Chişinău pentru a perfecta un program de consolidare şi renovare a Maternităţii numărul 1 şi a Liceului Mihai Eminescu.

La finalul conferinţei de presă, Gabriela Firea şi Silvia Radu şi-au dăruit câte o ie şi au anunţat că primarul general din Bucureşti va vizita Chişinăul în data de 6 martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu