Două apartamente şi trei conturi bancare de peste jumătate de milion de lei. Cu ce avere a venit Vadim Ceban la şefia MoldovaGaz

Noul preşedinte al Consiliului de Administrare MoldovaGaz Vadim Ceban are în proprietate două apartamente, totodată acesta deţine trei depozite bancare şi 50 la sută din acţiunile unei companii. Informaţiile se regăsesc în delcaraţia de avere şi interese personale, pe care Vadim Ceban le-a depus, fiind în funcţia de Prim-Vicepresedinte al Comitetului Eexecutiv al Găgăuziei. 

Astfel, potrivit documentului, în 2018, Ceban a obţinut un salariu de 196 123 lei (sau 16 343 lei pe lună) pentru funcţia de Prim-Vicepresedinte al Comitetului Eexecutiv al Găgăuziei.În acelaşi an, el a predat la Universitatea de Stat din Comrat, unde a câştigat 73 767 lei (6147 lei pe lună). Totodată, acesta a indicat că a avut un venit de 146 854 lei în cadrul unui proiect. 

În declaraţia de avere Vadim Ceban a mai indicat că este deţinătorul a două apartamente: unul cu o suprafaţă de 52,8 m.p, valoarea cărui se estimează la 265 088 lei, echivalentul a 13 mii de EURO. Cel de-al doilea apartament are o suprafaţă de 147,2 m.p. ar costa aproape un milion de lei, echivalentul a 50 de mii de euro. 

Ceban mai are o maşină Toyota, anul producerii 2011, care ar costa 399 mii lei, sau 20 de mii de euro. 

Totodată, în declaraţie este indicat că noul şef de la MoldovaGaz are trei depozite bancare. Unul de 250 de mii de lei, al doilea de 10 443 dolari SUA şi al treilea de 5721 EURO. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Adjunctul guvernatorului Găgăuziei, Vadim Ceban a fost desemnat preşedinte al Moldovagaz. Despre aceasta a anunţat instituţia printr-un comunicat de presă. Până acum, Ceban a deţinut mai multe funcţii, acesta a fost Director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, dar şi prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Republica Moldova. Presa a scris că Ceban este omul lui Igor Dodon, care încearcă să-şi pună reprezentanţii în toate instituţiile cheie din stat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu