Dosarul “URANIU 2011” a fost finalizat! Cauza penală a fost remisă spre examinare la Curtea de Apel

Embed:

Dosarul contrabandei cu “Uraniu 2011” a fost finalizat, iar cauza penală a fost remisă spre examinare la Curtea de Apel, potrivit serviciului de presă al PG. Mai mult, pe banca acuzaţiilor au fost trimişi 3 membri activi ai grupării criminale.

Menţionăm că, la finele lunii iunie, în centrul Capitalei au fost reţinute 5 persoane, bănuite de contrabandă cu substanţe radioactive. Astfel, începând din aprilie 2011 persoanele învinuite au creat o grupare criminală specializată în procurarea, păstrarea, transportarea prin contrabandă şi comercializarea reprezentanţilor lumii interlope a uraniului.

Amintim că liderul grupării făcea rost de substanţă radioactivă, alţi membri identificau cumpărătorii, iar după realizarea cu succes a „afacerii” împărţeau venitul în funcţie de rolul şi contribuţia fiecăruia.  Inculpaţii dispuneau de o cantitate de 1 kilogram de uraniu, pe care intenţionau să-l comercializeze la un preţ de 32 milioane de euro.

Printre cei trei învinuiţi în acest dosar figurează şi o cetăţeancă a Federaţiei Ruse, în vârstă de 38 de ani, locuitoare a oraşului Tiraspol. Ceilalţi doi, în vârstă de 50 şi 57 de ani, sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. Unul dintre ei este jurist.

Unul dintre inculpaţi este cercetat în stare de libertate, ceilalţi doi – se află în arest.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu