Dosarul TOMOGRAF: Peste 10 persoane reţinute, doar una condamnată. Peste şase milioane de lei ridicaţi şi RESTITUIŢI CELOR ACUZAŢI

Detalii noi au ieșit la iveală în dosarul "tomograf", când un grup de medici au fost reţinuţi pentru luare de mită.

Potrivit datelor prezentate de procurorul general Alexandr Stoianoglo, "procurorul de caz a solicitat condamnarea singurului inculpat la o pedeapsă sub formă de amendă și, pe motiv că a fost deținut în arest 6 luni să nu fie privat nici de dreptul de a ocupa anumite funcții. La fel, s-a stabilit că, pe parcursul investigării cauzei, sumele de bani în diferite valute, ridicate în timpul perchezițiilor, adică cele evaluate la peste 6 mln. lei, în cea mai mare parte, treptat, au fost restituite sub diferite pretexte de către procurorul de caz persoanei de la care au fost ridicate.". 

PUBLIKA.MD aminteşte că în vara anului 2018, oamenii legii au reţinut peste 10 medici, bănuiţi de luare de mită. Aceştia cereau de la pacienţi între 1000 și 5000 lei pentru urgentarea sau, după caz, efectuarea investigațiilor medicale, bani care nu erau contabilizați.

CITEŞTE ŞI: AVERI PE BANII PACIENŢILOR. Cei şapte medici reţinuţi în dosarul "Tomograf" urmează să fie puşi sub învinuire (AUDIO)

Printre bănuiţi era şi fostul şef al secției Radiologie şi Tomografie Computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare, Silviu Condrea. În urma percheziţiilor efectuate în birourile şi în casele angajaţilor din sistemul medical au fost ridicaţi peste 6 milioane de lei. În acest dosar a fost condamnat doar Condrea, care s-a ales cu o amendă în valoare de 270 de mii de lei. 

loading...

Lasă un comentariu