Dosarul Tomograf II. Curtea de Apel a menţinut arestul preventiv pe numele unui medic suspectat de corupţie

Un medic reţinut în cadrul dosarului Tomograf II îşi va petrece următoarele 30 de zile în izolatorul CNA. Măsura preventivă a fost menţinută de Curtea de Apel. 

Iar în data de 13 august, magistraţii de la Curtea de Apel urmează să se pronunţe şi asupra măsurii preventive aplicate în privinţa şefului de secţie de la Institutul Mamei şi Copilului, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în urma deciziei instanţei de fond.

Procurorii au contestat decizia primei instanţe, solicitând arestarea preventivă a şefului secţiei cu deţinerea sa în izolatorul CNA.

 

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma percheziţiilor, procurorii anticorupţie au ridicat de la medicii Institutului Mamei şi Copilului, reţinuţi într-un nou dosar de corupţie, aproximativ un milion şi jumătate de lei. Cea mai mare sumă, peste 1,2 milioane de lei, a fost găsită la şeful secţiei radiologie, Nicolae Doni.

Doctorul păstra într-o casetă bancară 761 de mii de lei, 24 de mii de euro şi o mie de dolari, bani care ar fi fost extorcaţi de la pacienţi. 

Nicolae Doni şi un subaltern de-al său au fost reţinuţi în dosarul Tomograf 2. Alţi doi medici rezidenţi au fost audiaţi de CNA. Cei patru sunt bănuiţi că extorcau bani de la pacienţi printr-o schemă pusă la punct de şeful secţiei.

CNA a făcut publice imagini în care se vede cum suspecţii luau bani de la pacienţi. 

Pentru investigaţiile medicale făcute fără programări prealabile, medicii ar fi perceput taxe de la 200 până la 500 de lei per pacient, zilnic fiind examinaţi între 30 şi 40 de copii. 

Administraţia spitalului spune că va colabora cu oamenii legii în acest caz.

Verificările au avut la câteva zile după operaţiunea de amploare efectuată la Centrul de Diagnosticare Medicală. Aceasta s-a soldat cu reţinerea a şapte medici, printre care şi şeful secţiei de Radiologie şi Tomografie Computerizată a instituţiei, Silviu Condrea. 

Doctorii sunt învinuiţi de corupere pasivă şi abuz în serviciu. 

În timpul perchezițiilor, ofițerii au găsit în birourile suspecţilor şi a lui Condrea, în casetele lui de valori, dar şi la domiciliul acestuia, în jur de şapte milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu