Dosarul Tomograf: Doi medici, un intermediar şi şeful secţiei Radiologie a CDM, Silviu Condrea, plasaţi în arest preventiv

Embed:

(UPDATE 12:59) O persoană intermediară în dosarul Tomograf  a primit 30 de zile de arest preventiv. 

(UPDATE 12:44) Încă un medic vizat în dosarul Tomograf a primit 30 de zile de arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău.

(UPDATE 11:28) Şeful secţiei Radiologie a Centrului de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea, a primit 30 de zile de arest preventiv. 

(UPDATE 11:26) Unul dintre medicii vizați în dosarul Tomograf a primit 25 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, în faţa cărora au fost aduşi azi toţi cei şase doctori suspectaţi, pentru a fi puşi sub învinuire. 

/ŞTIRE INIŢIALĂ/ Şase medici reţinuţi în dosarul Tomograf urmează să fie puşi sub învinuire. Procurorii vor cere azi pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile.

În prezent, suspecţii se află în izolatoarele CNA şi ale Poliţiei. Cel de-al şaptelea bănuit a fost eliberat, întrucât a colaborat cu anchetatorii.

Printre cei vizaţi în dosar este şi şeful secţiei Radiologie a Centrului de Diagnosticare Medicală, Silviu Condrea.

Potrivit CNA, acesta avea înţelegeri cu medici de la mai multe clinici private şi de stat să-i trimită pe pacienţi să facă investigaţii tomografice contra-cost la departamentul pe care îl conduce, prin ocolirea programărilor.

Banii extorcați ajungeau direct în buzunarul său, dar şi al doctorilor complici, care erau remunerați în funcţie de numărul pacienţilor.

Procurorii au găsit în biroul lui Condrea, în casetele lui de valori, dar şi la domiciliul acestuia în jur de şapte milioane de lei.

Medicii reţinuţi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Ei riscă până la 10 ani de închisoare şi amendă în mărime de până la 400.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu