Dosarul "SPĂLĂTORIA RUSEASCĂ": Încă un judecător, CERCETAT PENAL! Acuzaţiile grave care i se aduc

Embed:

Un fost magistrat al Judecătoriei sectorului Râşcani din Capitală va fi urmărit penal pentru pronunţarea unei decizii ilegale. Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a primit astăzi acordul Consiliului Superior al Magistraturii pentru pornirea cauzei. 

CITEŞTE ŞI: CURĂȚIREA DE CORUPŢIE. Mai mulţi funcţionari certaţi cu legea au fost REŢINUŢI

CITEŞTE ŞI: Spălătoria rusească. Care a fost schema prin care banii furați ajungeau în băncile din Moldova

"Va fi cercetat penal împreună cu mai mulţi actori procesuali. Este vorba de colaboratori de poliţie, avocaţi, procurori şi judecători care împreună au acţionat concertat, au falsificat un dosar penal. Este unul din judecătorii care este cercetat penal în stare de arest pentru spălătoria rusească", a declarat procurorul general interimar, Eduard Harunjen.

Mai exact, mai mulţi reprezentanţi ai structurilor de drept din Capitală au iniţiat investigarea unei infracţiuni deosebit de gravă, comisă pe teritoriul Rusiei, prin care o companie rusească a fost deposedată ilegal de 30 de milioane de dolari.

Asta în condiţiile în care nu a existat o cerere din partea autorităţilor de la Moscova pentru a porni dosarul în Moldova.

În iulie 2011, fostul magistrat a soluţionat cauza într-o singură şedinţă fără participarea părţilor vătămate.

El este acuzat că le-a aplicat celor trei condamnaţi în dosar pedepse mai blânde decât prevede legislaţia.

Precizăm că, acest judecător figurează printre cei 15 actuali şi foşti magistraţi cercetaţi penal pentru implicarea în spălarea miliardelor de dolari din Federaţia Rusă prin sistemul bancar din Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu