Dosarul primarul din Orhei, Ilan Şor, va fi examinat la Curtea de Apel Cahul

Embed:

Dosarul primarul din Orhei, Ilan Şor, va fi examinat la Curtea de Apel Cahul. Cu o solicitare de transfer a cazului s-a adresat preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca.

Potrivit lui, acest lucru era necesar pentru a nu trezi suspiciuni de imparţialitate a procesului, deoarece avocatul inculpatului, Iulian Bălan, este soţul şefei secretariatului Curţii de Apel Chişinău, Lilia Bălan.

Un alt motiv este faptul că, potrivit proceduriii, doar doi dintre cei 21 de judecători ai Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău sunt compatibili pentru examinarea acestui caz.

Asta pentru că unii dintre aceştia au participat anterior la controlul judiciar al legalităţii măsurilor preventive aplicate lui Şor.

Iar alţi patru s-au abţinut de la examinarea acestei cauze.

În vara lui 2017, primarul din Orhei, Ilan Şor, a fost condamnat de prima instanţa la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele privind frauda de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu