Dosarul penal intentat pentru luare de mită în valoare de 184.000 de dolari a ajuns în judecată

Dosraul penal pornit pe cazul a două persoane, care au fost reţinute pentru luare de mită, în valoare de 184.000 de dolari a ajuns în instanţă, iar inculpaţii sunt învinuiţi de trafic de influenţă.

Amintim că  la 19 august, persoanele au fost reţinute de CCCEC şi procurorii anticorupţie pentru că ar fi extorcat de la un agent economic 184 000 dolari pentru a-l ajuta să privatizeze două terenuri din Capitală. Mai mult, bărbaţii susţineau că ar putea influenţa funcţionarii din cadrul Întreprinderii de Stat „Cadastru” şi Direcţiilor Primăriei Capitalei, la fel Consiliul Municipal şi chiar Primarul General, Dorin Chirtoacă să favorizeze privatizarea loturilor.

Terenurile se află pe strada Circului, 15 şi strada Dimo, 11, cu suprafaţa totală de 41 de ari. Preţul cerut pentru un ar ar fi fost de 4500 de euro.

În cadrul dosarului au fost audiate mai multe persoane, inclusiv funcţionari ai Primăriei şi chiar Primarul general. În urma audierilor nu s-a constatat complicitatea acestora la infracţiunea încriminată inculpaţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu