Dosarul parcărilor cu plată: Viceprimarul Nistor Grozavu va fi cercetat sub control judiciar

Embed:

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, a fost eliberat din arest la domiciliu şi va fi cercetat sub control judiciar. Magistraţii de la Curtea de Apel au acceptat recursul avocaţilor viceprimarului Grozavu.

PUBLIKA.MD aminteşte că şapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

La sfârşitul anului 2015, Primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.

Recent, Centrul Naţional Anticorupţie a deschis o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la semnarea contractului public-privat. Conducerea companiei susţinea că acordul este perfect legal. loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu