Dosarul parcărilor cu plată. Milionarul Alexandru Pincevschi pledează nevinovat

Embed:

Milionarul Alexandru Pincevschi, reţinut pentru că ar sta în spatele firmei austriece ce a obținut dreptul de a încasa bani din parcările cu plată din Chişinău, pledează nevinovat.

Potrivit avocatului său, Ion Vâzdoagă, omul de afaceri nu este nici fondatorul, nici angajatul acestei companii, dar urma să-i ofere consultanţă.

Pincevschi a fost reţinut marţi, alături de alte şase persoane, printre care viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu şi şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţki. Între timp, alţi patru figuranţi în această cauză penală au fost audiaţi.

Este vorba despre un angajat al Agenţiei Proprietăţi Publice, precum şi consilierii Veaceslav Bulat, Serghei Zavorotco şi Iurie Topală. Toţi au fost membri ai comisiei responsabile de organizarea concursului privind desemnarea companiei care va gestiona parcările cu plată.

Cei patru sunt cercetaţi în libertate. Liberalul Iurie Topală, care este şi directorul Întreprinderii "Calea Ferată din Moldova", spune că licitaţiile au decurs fără abateri de la legislaţie. 

"Niciodată nu am luat de la nimeni mită. Asta o spun şi o spun cu toată responsabilitatea şi în conştiinţă de cauză. Indiferent, că este acest proiect, că sunt alte proiecte. Eu spun că proiectul cu parcajele este potrivit, dar nu acesta ori cum el a fost mai pe urmă tălmăcit", a declarat Iurie Topală.

CITEŞTE ŞI: DOSARUL PARCĂRILOR CU PLATĂ. Cronica evenimentelor. Reacţia lui Grozavu când s-a trezit cu mascaţii la poartă

CITEŞTE ŞIDOSARUL PARCĂRILOR CU PLATĂ. CNA: Şapte persoane reţinute. Mai multe urmează să fie audiate

CITEŞTE ŞI: PERCHEZIŢII CNA la Primăria Chişinău. Este vizat viceprimarul Vlad Coteţ şi intermediari
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu