Dosarul parcărilor cu plată: Contractul dintre Primăria municipiului Chișinău și EME Parkleitsystems este ilegal

Contractul dintre Primăria municipiului Chișinău și EME Parkleitsystems privind parcările cu plată este ilegal, au declarat judecătorii Curții de Apel, scrie noi.md.

Plângerea fostului primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă și a reprezentanților firmei EME Parkleitsystems a fost respinsă ca neîntemeiată. Cererea de anulare a Contractului criminal a fost depusă de consilierii municipali ai fracțiunii PSRM și de un activist civil.

Potrivit consilierului Primăriei din partea Partidului Socialiștilor, conform schemei frauduloase, în baza contractului specificat, locuitorii orașului ar fi trebui să plătească parcarea în oraș. Contractul prevedea construcția a 25 de mii de locuri de parcare, inclusiv pe străzile centrale. Din suma plăților pentru parcare - 13% urmau să fie primite personal de Dorin Chirtoacă, iar încă 13% de colegul său de clasă Igor Gamrețchi.

"Unul dintre organizatorii acestei scheme criminale, Gamrețchi, și-a recunoscut vina, așa cum a făcut-o și viceprimarul Nistor Grozavu. Ca urmare, ambii au fost eliberați, Gamrețchi a fost demis, iar Grozavu continua să activeze", a  menționat Alexandr Odințov.

 
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu