Dosarul lui Pavel Grigorciuc, în care este acuzat de huliganism, trimis în judecată

Embed:

Recidivistul Pavel Grigorciuc va compărea din nou pe banca acuzaţilor. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale anunţă că a expediat în instanţă dosarul penal în care Grigorciuc este acuzat că l-ar fi atacat fizic pe procurorul Nicu Şendrea.

Individul, cercetat penal în stare de arest, riscă până la cinci ani de închisoare sau o amendă de aproape 68 de mii de lei. 

În data de 11 septembrie curent, Pavel Grigorciuc ar fi aplicat violenţa asupra lui Nicu Şendrea. Scena s-a produs în preajma Curţii de Apel Chişinău, iar victima s-a ales cu leziuni uşoare.

"- I se pare că chestia asta va fi trecută cu vederea
 - Arată ce ai...Întoarce-mi telefonul!"

Presupusul agresor a fost reţinut de oamenii legii în data de 23 septembrie. La scurt timp, a fost arestat pentru 30 de zile în baza deciziei magistraţilor Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana şi plasat în izolator.

Între timp, arestatul s-a înscris în cursa pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului Municipal Chişinău la alegerile din 20 octombrie, pe lista formaţiunii "Partidul Stânga Europeană".

Secretarul Consiliului electoral al circumscripţiei electorale Chişinău, Igor Moraru, a declarat pentru postul nostru de televiziune că Grigorciuc a fost înregistrat în cursă în data de 27 septembrie.

Întrucât Pavel Grigorciuc a comis o infracţiune înainte de înregistrarea în cursă, el nu cade sub incidenţa articolului 51 din Codul Electoral.

Potrivit acestuia, pe durata campaniei electorale, candidaţii nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi sau reţinuţi.

În plus, şeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Dorin Compan, a declarat pentru postul nostru de televiziune, că pe masa forţelor de ordine nu a ajuns vreun document care să confirme înregistrarea lui Pavel Grigorciuc în cursa electorală.

Totodată, Compan a precizat că eliberarea lui poate fi decisă numai de instanţa de judecată. Pavel Grigorciuc are un trecut infracţional plin. Anterior, el l-ar fi lovit pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu, la intrarea într-un local din centrul Capitalei, în ziua şedinţei de constituire a Parlamentului, după ce a participat la un protest organizat de PAS şi PPDA.

În 2015, liderii grupului Petrenco, printre care şi Pavel Grigorciuc, au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate cu suspendare pentru organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din faţa Procuraturii Generale.

Iar în 2014, acesta l-a lovit, înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu