Dosarul licitaţiilor trucate: Prejudiciile aduse statului sunt de ZECI DE MILIOANE DE LEI

Embed:

Se îngroaşă gluma. Prejudiciile aduse statului în urma aranjării rezultatelor licitaţiilor din sistemul medical sunt de zece ori mai mari decât au crezut iniţial anchetatorii. Aşadar, după o evaluare mai atentă, ei au stabilit că nu trei milioane a pierdut bugetul de stat ci tocmai 30 de milioane de lei. Noile date au fost prezentate astăzi de către procurorul Dorin Copman.

"Am constatat că prejudiciul la bugetul de stat este de aproximativ 30 de milioane de lei. În curând, experții vor evalua valoarea finală a prejudiciului cauzat statului", a spus procurorul. 

Între timp, unul dintre inculpaţii în acest dosar, vicedirectorul departamentului Instituții penitenciare, Sergiu Țurcanu, a solicitat eliberarea din arest. Cererea a fost însă respinsă de magistraţi. 

"În acest caz există mai mulți inculpați. Codul de procedură penală prevede necesitatea de a-i aresta", a spus procurorul Mirandolina Sușițcaia. 

Vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare nu-și recunoaște vina și a declarat că nu este de acord cu decizia instanței.  

"Eu nu sunt de acord. Stau în izolator, la fel ca și orice persoană obișnuită. Nu e ca acasa. Acasă sunt copiii, soția, părinții", a spus vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare, Sergiu Țurcan. 

Avocatul Ana Ursachi insistă asupra ideii că Sergiu Ţurcanu se află în altă situaţie decât ceilalţi figuranţi în acest dosar.

"Comparativ cu alți figuranți ai acestui dosar, în cazul lui Sergiu Țurcanu nu există temei legal pentru a fi plasat în arest. Mai ales, ținând cont de faptul, că la noi în țară există mai multe măsuri de detenție preventivă", a spus avocatul Ana Ursachi. 

Termenul de arest pentru Sergiu Țurcanu expiră vineri, 17 aprilie. Procurorii spun că vor cere ca acesta să fie prelungit cu încă 30 de zile. 10 dintre cei 16 reținuți în dosarul licitațiilor trucate încă se mai află în izolatorul de detenție preventivă. Printre aceștia este și fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu