Dosarul licitaţiilor trucate: Arest prelungit pentru vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare

Embed:

Vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare, Sergiu Țurcanu, va rămâne în arest pentru încă cel puțin 20 de zile. O decizie în acest sens a luat astăzi instanța de judecată. Sergiu Țurcanu este unul dintre cei 16 acuzați în dosarul licitaţiilor trucate din sistemul de sănătate.

"Magistrații au respins cererea avocatei Ana Ursachi și parțial satisface demersurile procurorilor. Mandatul de arest pe numele lui Sergiu Țurcanu se prelungește cu 20 de zile."

Sergiu Ţurcanu a declarat că se aştepta la o astfel de decizie.

"Mă așteptam la o asemenea decizie, pentru că, reieșind din situație, noi am prezentat toate argumentele, dar se pare că nu au fost destule. Vom contesta decizia judecătorească la Curtea de Apel", a declarat vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare, Sergiu Țurcanu.

Procurorii estimează că prejudiciul adus statului în urma trucării licitațiilor în sistemul medical ar depăşi 30 de milioane de lei.

"Sunt sigură că după terminarea investigațiilor, suma se va schimba. Aceasta ar putea fi mult mai mare", a spus procurorul Mirandulina Sușițcaia. 

În izolatorul de detenție preventivă rămân 10 oameni, iar șase - în arest la domiciliu. Sămtămâna viitoare, instanța de judecată va examina sesizările altor inculpați, care solicită eliberarea din arest preventiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu