Dosarul fostului preşedinte al Băncii Centrale din Transnistria ar putea ajunge la CEDO

Embed:

Dosarul fostului preşedinte al Băncii Centrale din Transnistria, Oksana Ionova, ar putea ajunge pe masa magistraţilor de la CEDO. Şi, asta în cazul în care autorităţile ruse nu vor răspunde la o adresare, în prealabil a avocatului.

Portivit lui Veaceslav Ţurcan autorităţile ruse sunt responsabile, în mod indirect, pentru condiţiile îngrozitoare în care este deţinută Ionova. Ţurcan mai spune că familia nu-i poate transmite Oxanei Ionova produse alimenatre iar corespondenţa acesteea este deschisă.

De asemenea, avocatul spune că nu are acces la dosarul clientei sale ceea ce încalcă mai multe articole ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Totodată, avocatul susţine, că acuzaţiile aduse Oksanei Ionova, sunt motivate politic.

"Este acuzată pe patru dosare penale. Sunt aduse acuzaţii precum că a depăşit atribuţiile sale de serviciu şi a însuşit bani în proporţii deosebit de mari, din bugetul Transnistriei. Dumneaei spune că cei care au venit acum la putere, în Transnistria, încearcă să se răzbune", a punctat Ţurcan.

Menţionăm că, fosta directoare a băncii centrale din Transnistria, Oksana Ionova, este acuzată de deturnare de fonduri şi de ajutoare umanitare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu